Skip to main content

 

Com es realitza el “lipofilling”?

Tal i com indica el seu nom, el “lipofilling” mamari consisteix en omplir de greix del propi pacient certes zones de la mama.

  1. Realitzem una liposucció tumescent d’una zona del cos amb excedent de greix. Cartutxeres, abdomen, cuixes, etc.
  2. Processem el greix per netejar-lo d’impureses amb un dispositiu de filtrat.
  3. Injectem el greix de forma controlada, sembrant petits inòculs de cèl·lules adiposes de forma ben repartida i homogènia perquè els empelts de greix prenguin en la zona donadora.

Indicacions i novetats

El lipofilling té nombroses indicacions en cirurgia plàstica, reparadora i estètica a nivell facial, corporal i mamari.

Pel que fa a la mama, que és el que ens ocupa, clàssicament s’utilitzava de forma secundària en pacients ja intervingudes de les mames de tumorectomia o mastectomia. S’utilitzava, i s’utilitza encara molt habitualment, per corregir defectes, enfonsaments i cicatrius que es produïen com a conseqüència de les cirurgies oncològiques. Actualment però les indicacions són molt més nombroses i variades:

  1. De forma primària per donar més volum a la mama de forma general. Podem augmentar uns 200cc com a màxim aproximadament de volum.
  2. Per correcció de mames tuberoses que requereixen major volum a nivell del pol inferior. Es pot associar amb pròtesis.
  3. Per ressaltar la zona medial/interna de les mames i central de l’estèrnum. Millorar l’aspecte de l’escot i corregir deformitats com el “pectum excavatum”.
  4. Com a tractament del “rippling” que es produeix per la transmissió dels plecs de les pròtesis mamàries a la pell. En aquests casos podem augmentar la cobertura de la pròtesis augmentant el gruix del teixit subcutani i solucionar aquest fenomen.

 


#lamillorversiodetu

Tarrús · Morell, la teva Clínica de Cirurgia Plàstica i Estètica a Girona

Leave a Reply