tarrusmorell-aumento-pecho

Planificació de la cirurgia d’augment mamari.

Cada pacient, segons el seu tipus de pit, professió, aficions i desitjos, necessita d’una pròtesi, rodona o anatòmica, i un abordatge personalitzat. Els tres abordatges utilitzats són els areolars, pel solc submamari i per l’aixella. Aquest últim és especialment indicat en pacients molt primes i amb poc pit. Així mateix, les pròtesis poden col·locar-se sota el pectoral, submamàries o en una posició intermèdia tipus «dual plane».

Anestèsia i postoperatori de l’augment de pit.

És una cirurgia que realitzem amb anestèsia general. Encara que es podria fer amb anestèsia local i sedació, nosaltres preferim l’anestèsia general per al millor confort de la pacient i per evitar possibles complicacions. La intervenció té una durada d’1-2 hores aproximadament, i el postoperatori és pràcticament indolor amb possibilitat de tornar a la vida normal i a treballar en dues o tres setmanes.

Es poden realitzar augments mamaris sense utilitzar pròtesis de silicona?

Sí. Encara que menys comú i més utilitzat en cirurgia reconstructiva que no pas en estètica, es pot optar per la inserció de greix o lipofilling. Aquesta tècnica consisteix a realitzar una liposucció a la zona desitjada per la pacient i la introducció del greix dins la mama. Els avantatges d’aquesta tècnica és que no s’utilitzen materials externs i per tant el resultat aconseguit és més natural però, com a contrapartida, el volum d’augment que es pot aconseguir és més limitat que en pròtesis, 150-200 ml per mama com a màxim. A més a més, cal seleccionar cada cas individualment perquè, sovint, la col·locació d’una pròtesi pot ser més beneficiosa si el que pretenem és modificar substancialment la forma de la mama.