resurfacing_erbio_tarrusmorell

Quina tecnologia s’utiliza?

El làser ablatiu ipixel Erbium de 2940 nm.

Per què s’utilitza?

Per millorar la textura de la pell i eliminar arrugues fines i gruixudes. Per rejoveniment cutani tipus “peeling” tèrmic, eliminant la capa superficial de la pell, l’epidermis, i promovent la renovació cutània. També ens serveix per a vaporització de lesions amb relleu com per exemple les queratosis seborreiques.

Com actua?

És un làser d’alta energia que és absorbit pel component aquós dels teixits. Mitjançant l’absorció de l’energia del làser per part de l’aigua es produeix una vaporització instantània immediata de la lesió.

Pel “resurfacing” facial s’utilitzen tipus o puntes píxel que produeixen quadrícules de 49 o 81 punts de tractament sobre la pell. Als punts de les quadrícules on incideix el feix làser es produeix una vaporització de l’epidermis cutània a una profunditat predeterminada segons l’agressivitat del tractament. L’avantatge principal que obtenim en fraccionar l’emissió del làser és que mantenint uns bons resultats, en deixar entre píxel i píxel pell sana, sense tractar, la recuperació és molt més fàcil i ràpida que si el tractament no es realitzés fraccionat. Amb l’eliminació de la capa superficial de la pell se n’aconsegueix una regeneració. La “nova pell” es forma ara sense les imperfeccions prèvies de textura, porus i arrugues fines del cutis facial.

El làser Erbium és una evolució del làser de CO2 amb menys complicacions, menys dany tèrmic residual i per tant una recuperació molt més ràpida.

Quantes sessions són necessàries? 

Habitualment es necessita 1 sessió a l’any. No es solen realitzar més de 2 tractaments a l’any.

Com és la recuperació?

La zona tractada presenta un eritema intens i algunes crostes que poden durar uns 5-7 dies. L’eritema intens pot durar 2-3 dies i per tant es recomana repòs relatiu. És necessària la hidratació abundant de la pell de forma constant durant tot el dia. Cal evitar l’exposició solar durant la primera setmana i posteriorment utilitzar fotoprotecció total durant com a mínim 3 mesos.

Contraindicacions més freqüents:

  • Embaràs.
  • Exposició solar.
  • Infeccions cutànies o herpes facial recent.