tarrusmorell-liposuccio

És molt comú que en certes zones del cos hi hagi un excés de greix que difícilment es redueix amb dietes i activitat física. La liposucció dona solució a aquests casos.

Planificació de la cirurgia:

S’identifiquen les zones a tractar en funció de les necessitats de cada pacient. Les zones més comunament tractades comprenen l’abdomen, flancs, zona de malucs i cuixes. Per realitzar la liposucció es requereix la infiltració amb sèrum i vasoconstrictors de les zones a tractar, i posteriorment es realitza l’aspiració del greix amb cànules de 5-3 mm de diàmetre.

Anestèsia i postoperatori:

Si la zona a tractar és petita i el volum que s’ha de liposuccionar no supera els 500 ml aproximadament, es pot considerar realitzar-ho amb anestèsia local. En cas contrari, si aspirem grans volums, de fins a 3-4 l de greix, cal anestèsia general i un bon control del balanç hídric corporal per part de l’anestesista. En casos de grans volums extrets cal ingrés hospitalari. En les primeres 2-3 setmanes, la inflamació de les zones tractades és molt evident, i també els hematomes, les equimosis i un cert grau de pèrdua de sensibilitat, que es recupera amb el temps. Cal embenatge compressiu i faixes a les zones tractades. Un cop passada aquesta fase són beneficiosos els drenatges limfàtics per millorar més ràpidament, però els resultats –encara que ja són visibles al cap d’un mes de la cirurgia– no són definitius fins passats almenys quatre mesos.