cirugía oncológica, cirurgia reconstructiva

En cirurgia oncològica és primordial l’exèresi de la peça tumoral amb els marges quirúrgics adequats segons cada subtipus histològic. A Tarrús · Morell tenim experiència en cirurgia oncològica de tumors mamaris, de pell i parts toves. Quan parlem de parts toves ens referim a tumors en musculatura o subcutanis. Són tots aquells que no afecten os i tampoc es troben dins de cavitats com l’abdominal, el tòrax o el crani.

En segon lloc, es procedeix a la cirurgia reconstructora, que en la majoria dels casos –de fet, és el més desitjable– es pot realitzar en la mateixa intervenció. Això sí, la cirurgia reconstructora mai no pot comprometre la seguretat oncològica. Per això, a més de servir-nos per restablir la forma i la funció de la zona extirpada ens ajuda també a preparar aquests teixits intervinguts perquè puguin tolerar de forma òptima els tractaments adjuvants, com la radioteràpia o la quimioteràpia.

Així doncs, aquests conceptes són importantíssims per a l’adequada planificació quirúrgica i evitar infeccions, hematomes, dehiscències i retraccions de ferides posteriors als tractaments oncològics complementaris.