Quina tecnologia es fa servir?

Llum polsada AFT d’ALMA (“Advanced Fluorescence Technology”) rang de longitud d’ona de 570-950 nanòmetres per a lentígens solars i discromies.

Llum polsada tipus DYE rang de longitud d’ona 500-600 nm més específica per lesions vasculars.

Per què es fa servir?

Per millor la coloració de la pell eliminant taques melanocítiques i lentígens superficials, eliminar les telangiectàsies i aranyes vasculars, millorar la textura de la pell i la lluminositat. A més, estimula el remodelatge del col·lagen dèrmic.

Com actua?

La llum polsada intensa, com la tecnologia làser, basa el seu funcionament en el principi de la fototermòlisi selectiva. Consisteix en la destrucció específica i selectiva d’una estructura cel·lular o cromòfor sense fer malbé estructures adjacents. La selecció d’una longitud d’ona que tingui afinitat amb aquest cromòfor provoca l’augment tèrmic del teixit diana i la seva eliminació posterior.

En aquest cas, els cromòfors principals són la melanina (taques solars) y la hemoglobina (lesions vasculars). A més provoquen un dany tèrmic controlat  a nivell dermis profunda que promou al remodelatge y renovació del col·lagen.

Quantes sessions són necessàries?

Habitualment calen de 2 a 3 sessions separades entre 4-6 setmanes.

Com és la recuperació?

La zona tractada presenta un eritema (vermellor) moderat que sol durar uns 2-3 dies. Les lesions pigmentades en el cas d’IPL s’observen d’una coloració més intensa fins que desapareixen progressivament en uns 7-10 dies.

Es pot continuar amb les activitats de la vida diària just després del tractament.

Evitar l’exposició solar i utilitzar fotoprotecció total 15 dies abans i després del tractament.

Contraindicacions més freqüents:

  • Exposició solar recent.
  • Embaràs.
fotorejuvenecimiento_tarrusmorell_pre fotorejuvenecimiento_tarrusmorell_post
Cas : pacient de 54 anys amb evidència d'elastosi solar i actínica, arrugues i flaccidesa cutània. Resultat als 3 mesos després de 2 tractaments combinats de llum polsada (DYE i AFT).