ácido hialurónico/ àcid hialurònic

L’àcid hialurònic és una substància clau pel rejoveniment facial. Permet suavitzar aquells solcs de la cara que no es poden tractar o resoldre de forma satisfactòria amb altres tractaments. Com per exemple les arrugues peribucals i els solcs nasogenians. A més a més, també ens permet guanyar volum en zones seleccionades com seria el cas de l’augment de volum als llavis. 

Els procediments són ràpids, no solen durar més de 30 minuts, indolors i duradors (p ex. fins a 1 any en el cas de la remodelació labial).

Els resultats es noten immediatament. Tot i així, el resultat òptim s’aprecia al cap d’uns quants dies, és a dir, quan el material adquireix les seves millors propietats.

ácido hialurónico/ àcid hialurònic
Ulleres
Pòmuls
Solcs nasogenians
Codi de barres
Volum i contorn labial
“Marionetas”
Correcció del mentó

Augment de llavis/Remodelació labial

Nosaltres utilitzem àcid hialurònic d’alta densitat de reticulació a 25-30 mg/ml ja que ens permet uns resultats molt més duradors.

Cal injectar-lo a nivell de la línia labial superior a la transició del vermelló a la pell del llavi superior. Això ens permet produir una lleugera rotació del llavi cap a superior a la vegada que augmentem el volum del mateix. És necessari evitar la injecció directament al vermelló del llavi per evitar acumulacions antiestètiques.

Cal evitar substàncies amb les quals no hi hagi experiència i materials irreabsorbibles com la silicona o “bioalcamid” que havia estat àmpliament utilitzat en el passat però que ha presentat problemes en nombrosos pacients a causa del seu caràcter irreabsorbible i a processos inflamatoris recurrents.

Augment de pòmuls

En aquest cas, s’empra una altra classe d’àcid hialurònic amb un grau de reticulació més elevat per tal d’aconseguir una major augment de volum. A més, la infiltració es realitza a nivell profund per produir un efecte superior de projecció de la zona malar.

Tractament de “Ojeras” / Ulleres

En primer lloc, cal diferenciar les típiques “ojeras/ulleres” per enfonsament del solc lacrimal, que succeeix a qualsevol edat, de les bosses dels ulls per extrusió del greix periorbitari que apareix en gent a partir del 45-50 anys i que necessita un tractament molt diferent que sol ser quirúrgic (Blefaroplàstia).

Pel tractament de les típiques ulleres cal una avaluació no només de la ullera en sí, sinó també de la zona malar que sovint té un dèficit important de projecció. En la zona del solc lacrimal infiltrem àcid hialurònic de menor densitat que en el cas dels llavis i pòmuls, de forma molt superficial, just en la zona subdèrmica. S’utilitza una cànula específica (atraumàtica) i infiltrem de forma retrògrada, de la zona més interna al costat del pont nasal cap a la zona externa més propera al pòmul.