tarrusmorell-abdominoplastia

L’abdominoplàstia està indicada tant en persones amb una acumulació excessiva de greix i teixit a l’abdomen com especialment després d’embarassos en què la pell de l’abdomen ha quedat flàccida i no ha retornat a la seva posició original. Un altre grup de persones per a les quals està especialment indicada aquesta tècnica són aquelles que s’han sotmès a cirurgies bariàtriques en què la pèrdua de pes ha fet que els teixits quedin flàccids i pengin ocasionant molèsties i incomoditat, tant per vestir-se com a l’hora de realitzar activitats quotidianes.

Planificació de la cirurgia d’abdominoplàstia:

No només es tracta de treure l’excés de greix i teixit sinó que moltes vegades cal recol·locar el melic –omfaloplàstia–, i en altres realitzar una plicatura de la musculatura abdominal perquè aquesta ha perdut tensió i ha quedat distesa degut a l’augment de pressió intraabdominal provocada per embarassos o pel procés mateix d’envelliment. La cicatriu idealment es col·loca de forma horitzontal per sobre del pubis perquè quedi amagada amb la roba interior o amb la calceta del biquini.

Anestèsia i postoperatori:

És una cirurgia que requereix anestèsia general i un dia d’ingrés. Sovint col·loquem drenatges que es retiren al següent dia del postoperatori. El primer mes cal la utilització de faixa abdominal i evitar esforços. La cicatriu és bastant visible durant els primers mesos, fins que l’envermelliment del procés inflamatori de la cicatrització cedeix. Això ja es nota passats uns sis mesos.